F-976 Křeček polní

Kriticky ohrožený hlodavec, který žije samotářsky ve složitém systému chodeb. Aktivní je za soumraku a v noci, výborně běhá a skáče. Během zimy hibernuje, přičemž se každých 5–7 dní probouzí a krmí se svými zásobami. V mnoha evropských státech se stal symbolem záchrany živočišných druhů. V ČR se vyskytuje ve třech oblastech, v Polabí, na jižní Moravě a Hané.

Křeček polní
  • Stát:
    Česká republika
  • Série:
    Fauna (CZ)
  • Číslo v sérii:
    62
  • Technická specifikace:
    laminovaná samolepka, 4 výseky, rozdělená do 5 polí, rozměr 5 × 13 cm
Cena:
15 Kč
Křeček polní
Prodejní místa